screenshot2_new_canvas

Was ruikt niet fris na Wassen of Drogen? 7 Tips

Begin Met Je Kleding Te Ordenen

Ik heb het al vaker gezegd, ruimte in je huis maakt ruimte in je hoofd! Dus begin met alles te ordenen.

 

Wasmand om witte en donkere was te ordenen

 


Maak De Kliekjes Wasmiddel Op

Maak alle kliekjes wasmiddel op. Probeer daarna maximaal 4 soorten wasmiddel aan te schaffen. Ik koop meestal 1 fles Robijn voor de witte was, 1 fles Robijn of Dreft voor de fijne was, 1 fles Robijn voor de gekleurde was en …...een pak gewone waspoeder die ik altijd voor witte handdoeken gebruik.
 


Start Met Kleine Wasjes Draaien

Sorteer je was in bakken of wasmanden en houd overzicht! Gewend om 2 of 3x per week te wassen?? Stop daarmee en begin met kleine wasjes te draaien op korte programma’s! Veel beter voor JEZELF, je WASMACHINE, je KLEDING en….het MILIEU!!
Beter voor milieu?? Ja!! Korte programma’s gebruiken veel minder water en stroom!

 

 

Wordt De Was Wel Goed Schoon Op Korte Wasprogramma’s?

“Maar…...wordt mijn was dan wel goed schoon??
Want meestal ruikt mijn was na die korte programma’s zo muf……..”

Niks is zo frustrerend als wanneer je kleding zo muf ruikt, of nog erger en ik zeg het maar zoals het is…...naar katerzeik!
 


Hoe Zorg Je Dan Voor Frisse Geur Aan Je Kleding

Ik vind het zo erg als ik, vooral mannen, iemand ruik die deze geur aan zich heeft. Dat is gewoon een kwestie van even opletten met WASSEN en…...het allerbelangrijkste…….het DROGEN!!


Want het juiste drogen is eigenlijk het allerbelangrijkste bij een frisse was.
Maar voordat ik jullie wat tips ga geven over hoe je nou eigenlijk het allerbeste een heerlijke, frisse was kunt krijgen vraag ik jullie het volgende te doen:

 

 

Nieuwe Wasmachine Aanschaffen? Start Met Kookwas Draaien

Laat 1x per week je witte handdoeken, sokken of wat dan ook lekker op de KOOKWAS draaien, dus op 95 graden met wat soda bij je waspoeder. Zodoende wordt niet alleen je witte was hagelwit, maar maakt het je wasmachine ook nog eens van binnen super schoon! Herhaal dit wekelijks.Met Een Lege Trommel Laten Draaien?

Je leest wel eens tips om een kookwas met een lege trommel te draaien. Maar mijn ervaring is dat het prima op bovenstaande manier kan.

De hogere temperatuur van de kookwas op 90 graden of meer zorgt ervoor dat schimmels dood gaan en zeep resten verdwijnen. Je hoeft dus minder snel een nieuwe wasmachine aan te schaffen en hij gaat langer mee.

Want wat dacht je van het volgende…..

 

 

Voorkom Vetluis In Je Wasmachine

We wassen tegenwoordig op steeds lagere temperaturen. Daarnaast zijn vloeibare wasmiddelen populair, maar gebruiken mensen vaak te veel.

Hierdoor heb je meer kans op vetluis! Dit heerlijke goedje hoopt zich vaak op in de rubberen randen van je wasmachine.

Oei broei! Maak deze rubberen randen dus regelmatig schoon met een warm sopje met bijvoorbeeld Dettol of een ander desinfecterend schoonmaakmiddel.Maak Het Zeepbakje Van De Wasmachine Schoon

Vergeet niet dat je zeepbakje eruit gehaald kan worden. Jaaaa, vooral de “wasverzachter fans” kunnen hier hun hart ophalen. Je wilt niet weten wat zich vaak hierachter voor kleefmassa bevindt!

Dus bakje eruit, lekker goed schoonmaken en klaar!


Dan nu mijn tips voor een heerlijke, maar vooral FRISSE was wat jou dat fantastische gevoel van frisheid en energie geeft!

 


Sorteer Je Kleding

Zoals dus eerder aangegeven: sorteren!! Niks is zo belangrijk als sorteren! Dus doe geen vieze donkere stink sokken bij jou mooie, little black dress omdat dat “ toch ook donker is”. Neeeeeeeee. Dat is echt een NO GO!! Jouw mooie, fijne delicate spulletjes, de mooie t-shirtjes van je man en/of kids mag je samen wassen op maximaal 30 graden en maximaal 600 toeren. Maar donker ondergoed, donkere sokken en donkere handdoeken mag je lekker op minimaal 60 graden wassen op maximaal 1200 toeren. Ditzelfde doe je ook met witte was en gekleurde was: APART!!!

Hoevaak zie ik niet bij mensen thuis die alles bij elkaar gooien? Te erg…….zo zonde van je mooie spulletjes!

 


Haal De Was Direct Uit De Wasmachine

Haal je was direct uit de wasmachine zodra deze is uitgedraaid. Bijna alle wasmachines hebben tegenwoordig een timer: gebruik deze! Ga je bijvoorbeeld ‘s morgensvroeg naar je werk. Stel de timer dan in zodat hij is uitgedraaid wanneer je thuiskomt. Zodoende gaat je was niet “broeien” in een warme wasmachine. (broeien = bacteriën = geurtjes)

 

 

waslijn in een straat in Italie

 

 

Was Buiten Laten Drogen

Droog je was indien mogelijk lekker buiten! En nee……..laat het er niet hangen van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, maar pak deze binnen zodra je voelt dat het echt droog is.

 

 

Let Op Of De Kraagjes Van De Poloshirts Goed Droog Zijn

En dames/heren die de poloshirts uitwassen van de mannen: is het kraagje nog wat vochtig?? Hang deze met kraagje nog even naar de zon toe. Of hang deze op een hanger nog binnen op een droge plek te drogen. Niet in een vochtige ruimte want je wilt het niet weten…...Ik ben namelijk expert op dit gebied omdat mijn man heel vaak polo t-shirtjes draagt haha! Ps. Een scheutje Energia wasparfum is the bomb voor de mannen in hun overhemden of shirtjes!

 


Investeer In Een Goed Droogrek Om De Was Binnen Te Laten Drogen

Laat het weer niet toe om buiten te drogen? Geen probleem! Investeer in een goed droogrek waarbij de kleding RUIMTE heeft om te drogen. Dus hang niks over elkaar heen en zorg dat de kamer voldoende ventilatie heeft. Hierdoor word je kleding sneller droog en ruikt het heerlijk fris! Klein behuisd of heb je bijvoorbeeld appartement? Ik heb het al vaker gezegd maar droogrekken  zijn gewoonweg IDEAAL!!

 

In het bezit van een droogtrommel? Hang dan alleen je “apartjes” op je droogrek, de rest kan lekker makkelijk: in de droogtrommel! (hier ook geen wit en donker bij elkaar doen)

 

 


Gooi Werkkleding Apart In De Wasmachine

Werkkleding gaat bij mij ook altijd APART in de wasmachine of min. 60 graden! Meestal doe ik bij de werkkleding van mijn man een lekkere scheutje Argan of Agata: heerlijk fris!

 

 

Stop Met Wasverzachter

Verban de wasverzachter!! Wasverzachter laat een vettige laag achter op je kleding en…..in de leidingen van de wasmachine! Onthoud dat vettigheid ook niet lekker fris opdroogt dus ga maar na waardoor die muffe geur ook wordt veroorzaakt!

 


Ga Aan De Slag

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben en het ook in praktijk brengen! Misschien hebben jullie dezelfde “was tic” als ik en komen deze tips jullie bekend voor. Maar misschien zijn er ook mensen bij voor wie een wereld opengaat en gaat hun was nu eindelijk lekker geuren!

 


Laat Je Was Ultiem Fris Ruiken Met Wasparfum

Vergeet dan niet wat mijn ALLERLAATSTE en ALLERHEERLIJKSTE tip! Voeg bij elke wasbeurt een klein scheutje (maximaal 5 ml) van de heerlijke WASPARFUM van LE ESSENZE DI ELDA toe.

 

Exclusief verkrijgbaar uit Italië via www.wasparfumbeesd.nl  Deze wasparfum is parabenen vrij, 99,9% nikkelvrij en geproduceerd in samenwerking met de beste gezondheids experts! Bovendien is het een officieel geregistreerd product en merk in zowel Italië, Nederland als België!

 

Bel Lavaggio en lieve groet,

 

Jolanda

 

 

wasparfum 100 milliliter en 500 ml

 

Wasparfum proberen? We hebben een proefpakket met alle geuren
{endintro} 

Nieuwsbrief
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN