Heb je last van een stinkende wasmachine, kalkaanslag of een muffe was?
In dit blog kun je wat tips lezen voor het onderhoud voor het reinigen van je wasmachine. Het maakt niet uit of je wasmachine nieuw is of al jaren mee gaat. Met deze tips heb je hopelijk nog jarenlang plezier van je wasmachine, maar ook een schone was!
Muffe geur aan je wasgoed!
Vuil en onzichtbare bacteriën zoals bv vet luis verbergen zich vaak in onze wasmachine, waardoor we een muffe geur krijgen aan ons wasgoed. Vet luis is een zeepbacterie die zich fijn voelt in een warme en vochtige omgeving. Het ziet eruit als een grijze substantie die na het wassen achter blijft in je wasmachine. Vet luis ontstaat door huidschilfers, haren, lichaamsvet en andere materialen die een reactie aangaan met je wasmiddel. Het kan bruine of zwarte vlekken geven op je wasgoed.Wat kun je doen tegen een stinkende wasmachine?
Een stinkende wasmachine is erg vervelend, want je wasgoed gaat dan ook vies ruiken! Gebruik daarom een vloeibaar wasmiddel. Houd je wel aan de juiste dosering zoals voorgeschreven bij het wasmiddel. Zorg ervoor dat je na elke wasbeurt de deur van de wasmachine open te laten. Ook het wasmiddel- en wasverzachterbakje trek je open na elke wasbeurt. Maak ook regelmatig de rubbers van de wasmachine schoon. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig je wasmachine te reinigen en te ontkalken met een wasmachinereiniger.
Waarom gebruik van een wasmachinereiniger?
Een wasmachinereiniger beschermd en onderhoud je wasmachine. Het verwijdert vuil en kalkaanslag en alle wasmachine onderdelen worden grondig gereinigd. Het elimineert kalkresten waardoor de wasprestaties verbeteren en het electriciteitsverbruik helpt te verlagen. Voor een compleet en langdurig onderhoud wordt aanbevolen om de wasmachinereiniger eens per maand te herhalen.
Wasmachinereinigers Le Essenze di Elda Wasmachinereiniger Strong, Wasmachinereiniger Soft
Kalkaanslag in je wasmachine
Als er kalkaanslag op je verwarmingselement komt, dan gaat het opwarmen langzamer en kost dit ook meer energie. En dat willen we natuurlijk niet met de hoge energieprijzen die we nu hebben. Je kunt de wasmachine ontkalken met azijn, soda of een vaatwastablet. Maar wasmachinefabrikanten raden dit af voor het behoud van je wasmachine, want deze producten tasten de wasmachine onderdelen aan. Zoals bijvoorbeeld de rubbers in je wasmachine. Gebruik vooral geen schoonmaakazijn, omdat dit agressief en chemisch is samengesteld. Wanneer je in een gebied woont waar je last heb van hard water, moet je de wasmachine vaker ontkalken. Want wanneer hard water opwarmt of verdampt treed er kalkaanzetting af. Gebruik daarom eens per maand een wasmachinereiniger!
Interessant? Reageer en Deel!